Vergroenen

Vergroenen is een verbindende factor. In een aangename straat komen buren graag samen en wordt verbondenheid sneller gerealiseerd. De uitdagingen, gesteld door de klimaatverandering, maken ‘groen in de stad’ steeds urgenter. Comité Bump draagt hiertoe bij door de eigen straat zo veel mogelijk te vergroenen.

Tuinstraat

De oproep van Antwerpen Aan ’t Woord naar kandidaat-Tuinstraten, in 2016, bracht enorm veel beweging in de Pieter Génardstraat. Het was de start van een verhaal met veel hoofdstukken.

Regentonnen

Geveltuinen, parklets, boomspiegels … we hebben heel wat groen te begieten. Via een project van Antwerpen Aan ’t Woord installeerden we meerdere regentonnen tegen de gevels.

Geveltuinen

We krikten het percentage huizen met gevelgroen op naar 95 procent. Een gevel zonder groen is de uitzondering. We hebben al één groenslinger in de straat. Klaar voor meer?

Arboretum

We geven samen met kinderen namen aan de planten in de straat. Zo verhogen we hun interesse en zorg voor het groen. Deze actie past in het kader van ons project kindvriendelijk voetpad.

CurieuzeNeuzen

CurieuzeNeuzen is het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit. We hebben elke editie in onze straat gemeten en … het gaat achteruit met onze luchtkwaliteit. Pijnlijk. In 2021 doen we mee aan het tuinonderzoek.

Parklet

Met de parklets brengen we extra groen in de straat. We planten vooral biologisch geteelde inheemse planten. Zo geven we ook ruimte aan bijen en vlinders. Elke parklet verkoelt de stad een beetje.

Wonderwoudje

Op de publieke ruimte tussen de woonblokken aan het Jan Ligthartplein richten we een plek in die ontmoeting, rust en speelkansen biedt. De plek lag er verloren bij.

Vergroeningscoach

Samen maken we De Bosschaertstraat groener. Dat is in 2023 het opzet van het Burgerbegrotingsproject van comité Bump.

Via gesprekken op straat, flyers, ambassadeurs en een campagnesite trekken we dit project op gang.

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.


%d bloggers liken dit: