Verbinden

De Pieter Génardstraat is een diverse straat. Comité Bump wil buren samenbrengen en helpen. Dit doet Bump onder meer door het organiseren van een wekelijks taaluurtje Nederlands voor anderstaligen.

Zwerfvuil

We houden onze straat proper. We spreken passanten en bewoners aan. We vullen elke week een rode zak met zwerfvuil. We bellen voor sluikstort.

Parklets

We bouwden reeds vijf verschillende parklets in de straat. We trachten er drie permanent te houden. Het publieke domein krijgt zo een publieke invulling.

Taaluurtje

Bump houdt wekelijks een taaluurtje. We oefenen Nederlands met anderstaligen. Soms op de parklets, meestal aan de keukentafel.

Straatfeest

Feest in de straat. Via Stadsmakers krijgen we ondersteuning. We gaan niet voor springkastelen en bitterballen, wel voor authenticiteit.

Speelstraat

Een straat zonder spelende kinderen? Niet in een woonstraat. Niet in de Pieter Génardstraat. Bump verdedigt het recht op spel.

Common

De Tuinstraat is een experiment geworden voor het gedachtegoed van de commons. Open vergaderingen op straat om de inrichting van de Tuinstraat te bespreken, zijn daar een voorbeeld van.

Halloween

De zomer is afgerond. De herfst laat zich voelen. Halloween brengt ons op straat. Dampende pompoensoep voor iedereen!

Op uitstap

Af en toe op uitstap. Beeldenpark Middelheim, Bright Futures in Laakdal, Walenhoek in Niel …

Burendag

Op Burendag is Bump extra actief. In 2018 combineerden we Burendag met een iftar, in samenwerking met moskee Amanah, Hoop Kiel en Stadsmakers.

Welkom buur

Bump verdeelt 250 welkomstpakketten met de steun van de Burgerbegroting district Antwerpen.

Mozaïektegels

Een mozaïekkunstenaar strijkt neer. We maken gepersonaliseerde stoeptegels uit kleurige scherven. Het project brengt buren bij elkaar en verfraait de straat.

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.


%d bloggers liken dit: