Filosofische tegels

Tijdens de workshop ‘Kindvriendelijk voetpad’ maakten de deelnemende kinderen duidelijk dat ze van inspirerende teksten houden. Even stilstaan in de straat, vertragen, geprikkeld worden, verrast worden …

In onze straat duiken wel eens meer teksten op. We tonen onze liefde voor de taal via raampoëzie, via een leuk citaat van Loesje of Pipi Langkous in de infokast, via tekstballonnen bij foto’s op het infobord. Creativiteit met taal waarderen kinderen.

Op onze zoektocht om mooie teksten in het voetpad te verwerken, kwamen we het werk van kunstenaar Jeroen De Leijer tegen. We lieten ons door hem inspireren.

We maakten zes filosofische tegels; telkens een combinatie van tekst en beeld; telkens twee asfaltstickers. Het resultaat doet de lezer even stilstaan bij zichzelf en de andere. Zo geven we kleine filosofische prikkels onderweg. We bieden een beetje stilstand in de tijd en beweging in het hoofd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: