Speelstraat

Loesje zegt: “Als we nou eens de kinderen de straat geven en de auto’s in het speeltuintje proppen.” Het recht op spelen moet verdedigd worden. Verzuurde buren, zagende automobilisten, klagende volwassenen, populistische beleidsmedewerkers … het recht op speelruimte wordt op veel fronten onder de mat geveegd. Een Speelstraat is een tijdelijke beleving van wat eigenlijk permanent moet zijn in een woonstraat.

2017

Drie maanden Speelstraat? Dat kan in de Pieter Génardstraat. Tijdens de zomer van 2017 speelden we drie maanden op straat dankzij de Tuinstraat.

2020

Veel krijt en verf deze zomer. De speelstraat was voor de kinderen een stimulans om buiten te komen en elkaar te ontmoeten. Er is gedanst, gefietst, geschilderd en er was een dansworkshop à la TikTok.

2018

We creëerden gedurende twee weken een Speelstraat in de zomer van 2018. Een rolbeurt van mama’s en papa’s verzekerde toezicht.

2021

De speelstraat kaderde in het project “Kindvriendelijk voetpad“. We planden, vergaderden, timmerden, zaagden, kleurden, speelden, childen …

2019

In augustus 2019 organiseerde de sportdienst twee spelnamiddagen tijdens onze week Speelstraat. Badminton, steps, fietsen en gocarts kregen een apart parcours.


%d bloggers liken dit: